میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه
یکی از دلایل محبوبیت لامپ ال ای دی رشد گیاه در میان پرورش دهندگان گیاهان، مصرف بهینه برق آن در مقایسه با سایر انواع لامپ های رشد گیاه می باشد. با این حال، در این مقاله با نگاهی به میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه، تعدادی از عوامل موثر بر میزان مصرف انرژی آنها را نامبرده و بررسی خواهیم کرد تا راهی برای کاهش همان میزان مصرف انرژی برق پیدا نمود.
میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه چقدر است؟
برای این سوال پاسخ واحدی وجود ندارد، زیرا قدرت مورد نیاز چراغهای ال ای دی رشد گیاه به میزان انرژی آن بستگی دارد. کارایی بین مدل ها و محصولات توسط سازنده متفاوت است. با این حال، به طور کلی، میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه به طور قابل توجهی کمتر از HID یا چراغ های تخلیه با شدت بالا است.
یک چراغ رشد ال ای دی گیاه ۳۰۰ واتی معمولاً بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ وات توان تولید می کند. یک لامپ ال ای دی رشد گیاه ۱۲۰۰ واتی حدود ۲۵۰ وات مصرف می کند. راندمان با اندازه ال ای دی افزایش می یابد، بنابراین یک پنل ال ای دی رشد گیاه ۲۰۰۰ واتی ممکن است تنها به ۳۵۰ وات برق نیاز داشته باشد.
چراغ های ال ای دی رشد گیاه چقدر کارآمد هستند؟
یک لامپ ال ای دی استاندارد به حدود یک دهم وات یک لامپ معمولی نیاز دارد تا به همان اندازه لومن روشن کند. این نسبت بر اساس اندازه و نوع لامپ متفاوت است و در برخی از مدلها بازده انرژی بهتری نیز حاصل میشود. با این حال، وقتی با لامپ ال ای دی رشد گیاه روشنتر سروکار دارید، این نسبتها به این خوبی نیستند.
چراغ های ال ای دی رشد گیاه در مقایسه با دهه گذشته بسیار کارآمدتر شدهاند. چراغهای رشد الایدی جدیدتر نصف مدلهای عرضهشده در یک دهه پیش، انرژی مصرف میکنند. آنها اکنون به طور متوسط از ۲۰ درصد انرژی چراغ های رشد معمولی استفاده می کنند. تغییرات کمی در طراحی مانند افزودن بازتابنده برای هدایت تمام نور به سمت گیاهان، به عنوان مثال، باعث بهبود کارایی آنها تا ۳۰٪ گردیده است.
یکی از راههای مقایسه میان لامپهای رشد گیاه، کارایی آنها در تولید نور مرئی یا لومن نسبت به توان واتی است که جذب میکنند. یک لامپ تخلیه با شدت بالا به طور متوسط ۱۲۰ لومن در هر وات را روشن می کند. برخی از چراغ های سدیم فشار بالا یا HPS کارآمدتر هستند. در مقایسه، متوسط نور مصنوعی تولید شده توسط لامپ ال ای دی رشد گیاه حدود ۱۰۰ لومن در هر وات می باشد.
نکاتی برای کاهش انرژی و کاهش مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه
اگر چراغها خاموش باشند، دیگر انرژی مصرف نمیکنند، اگرچه یک برد کنترل فعال هنوز هم ممکن است برق مصرف کند. خاموش کردن کامل لامپ رشد گیاه از طریق یک تایمر جداگانه، مصرف انرژی را کاهش می دهد. یک چراغ رشد با تایمر داخلی مقداری نیرو برای برد کنترل می کشد، اما فراموش نمی کنید که آن را نیز روشن کنید. تحقیق کنید که گیاهان واقعاً به چه مقدار نور نیاز دارند. اگر گیاهان فقط با ۱۲ ساعت به خوبی رشد
می کنند، ۱۸ ساعت در روز از چراغ های رشد استفاده نکنید. ممکن است نیازی به روشن کردن چراغ های رشد نداشته باشید زمانی که نور طبیعی کافی از پنجره جریان دارد.
وقتی در لامپ های ال ای دی رشد تراشه یا تعدادی از ال ای دی ها می سوزند، مقداری انرژی در آن نقطه بدون تولید نور از بین می رود. راه حل در اینجا این است که ال ای دی های سوخته را در اسرع وقت جایگزین کنید.
تعیین کنید که چراغ های LED رشد گیاه چقدر باید به گیاهان نزدیک باشند تا سطح مناسبی از نور را فراهم کنند. ارتفاع بالای گیاهان را دوبرابر کنید و میزان نور دریافتی آنها را تقریباً به نصف کاهش دهید. زمانی که لایههای پایینی گیاه نور کافی دریافت نمیکنند، به جای اینکه نور رشد دوم را به همان اندازه قوی وارد کنید، قسمت بالایی آن را هرس کنید یا چراغهای کوچکتر و هدفمند رشد را وارد کنید. یک مزیت جانبی این روش این است که لایه بالایی گیاه را آفتاب نمیگیرید.
به مرحله رشد گیاه توجه کنید. یک گیاه در مرحله رویشی برای حداکثر رشد به ۱۸ ساعت نور در طول شبانه روز نیاز دارد، اما احتمالاً برای مرحله گلدهی فقط به ۱۲ ساعت نیاز دارد.
میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه چقدر است؟
به طور کلی، میزان مصرف برق لامپ ال ای دی رشد گیاه به طور قابل توجهی کمتر از HID یا چراغ های تخلیه با شدت بالا است
چراغ های ال ای دی رشد گیاه چقدر کارآمد هستند؟
چراغ های ال ای دی رشد گیاه در مقایسه با دهه گذشته بسیار کارآمدتر شدهاند. چراغهای رشد الایدی جدیدتر نصف مدلهای عرضهشده در یک دهه پیش، انرژی مصرف میکنند. آنها اکنون به طور متوسط از ۲۰ درصد انرژی چراغ های رشد معمولی استفاده می کنند.